BESCHERM ONZE KINDEREN!

In onze voortdurende inspanningen om expliciete inhoud weg te houden van minderjarigen, hebben we dit document gemaakt om ouders te helpen begrijpen hoe ze hun kinderen kunnen beschermen tegen ongepaste / volwassen online inhoud.

De eerste stap om jouw kinderen te beschermen is software voor ouderlijk toezicht installeren op jouw computer. Enkele van de bekendste en meest gerespecteerde softwarepakketten voor ouderlijk toezicht zijn CyberPatrol, Net Nanny en Safety Surf.

Hoe werkt de software voor ouderlijk toezicht?

Ouderlijk toezicht software werkt door de toegang tot specifieke websites en online inhoud te blokkeren. In de meeste gevallen bevat het, wanneer je de software koopt, al een grote lijst met sites die niet geschikt zijn voor kinderen. Je kunt de software dan bijwerken via de website van de fabrikant of in sommige gevallen zal de software zichzelf updaten.

Een andere manier waarop filtersoftware werkt, is om sites te blokkeren op basis van sleutelwoorden, zoals 'vagina, penis of seks'. Filteringssoftware hoeft echter niet alleen de toegang tot op volwassenen gericht materiaal te blokkeren. Je kunt de software configureren om te filteren op onderwerpen als tabak, drugs en drugscultuur, alcohol, geweld en racisme. De meeste huishoudens hebben meer dan één computer of apparaat om op internet te surfen. Installeer de software op alle apparaten waarop je op internet kunt surfen. Beveilig alle apparaten en software met een wachtwoord.

Geen garantie voor blootstelling aan ongepaste inhoud

Het installeren van filtersoftware is geen garantie dat kinderen niet online worden blootgesteld aan ongepast materiaal. Elke dag verschijnen er nieuwe websites, dus het is belangrijk om jouw software up-to-date te houden. Lees ook hoe jouw internetbrowser-software werkt, zodat je de websites kunt bekijken die jouw gezin heeft bezocht (dit is de 'Geschiedenis'-functie die een lijst weergeeft van de bezochte pagina's via de webbrowser).

Praten met jouw kinderen over de mogelijke gevaren die op internet bestaan ​​en toezicht houden op hun websurfen zijn nog steeds de beste manieren om hen te beschermen.

Praat met jouw kinderen over het volgende:

• Vertel niets over jezelf of jouw familie aan vreemden die je online ontmoet.
  • Mensen op internet kunnen gemakkelijk doen alsof ze iemand anders zijn en kunnen in feite roofdieren zijn die zoeken naar misbruik van kinderen.
  • Leer ze dat ze nooit een nieuwe online vriend mogen ontmoeten zonder aanwezigheid van een volwassene.
  • Stuur nooit foto's naar vreemden online en als ze een naaktfoto van iemand krijgen om je onmiddellijk op de hoogte te stellen.

Om software voor ouderlijk toezicht te kopen, gaat je naar:

www.cyberpatrol.com of www.safetysurf.com